v24: Mest är bäst!

Comment

v24: Mest är bäst!

Bättre sent än aldrig, eller hur är det en säger? Vecka 24 sammanfattas rejält i detta avsnitt, där vi får höra när Zazou och Dawwa ringer upp Natta No Like-Natta och spekulerar kring varför Zazous systerson skäms för sin moster. I "Djungelvrålet" hör vi en arg och bitter Thobias Thorwid som är trött på oärliga kändisar. Elli brings the good sh*t i "Virala Låtar". Vi får även ta del av finalernas final i "Skrattaru Krattaru" - VEM TAR HEM HELA KITTET?  Det hela avrundas med "Superfredag" där Elli ställer Hugo, Zazou och Dawwa i ett VM-låts-quiz. DU LYSSNAR VÄL?

Comment

v23: Yolo Wonder

Comment

v23: Yolo Wonder

Sunrise får en rivstart med Dawwa och Hugo som pratar om det nya spelet "Detroit: Become Human" - där Dawwa fick en enkät påtvingad på sig som fick honom att tänka om på livet. Denna enkät använder han för att ställa Hugo mot väggen. En återkommande programpunkt som "Ost, paprika eller bilmodell" tar återigen plats, där Hugo läser upp ett ord som Dawwa och Elli ska gissa på vad det kan vara. På tal om att bli ställd mot väggen, så blir det en hätsk diskussion i "Rash, No Cash eller Moppemustasch". Självklart blir det fejknyheter i "Craparoni News" som avslutas med ett hejdundrande quiz Superfredag med "Student-tema"!

Comment

v22: BFF

Comment

v22: BFF

Det blev en emotionell start på veckan då Sarah och Dawwa sände sitt absolut sista Sunrise ihop. Vi får i detta avsnitt höra hur Sarah (för första gången) får bli intervjuoffret i programpunkten "Work It". Vi får även ta del av den sista "Stories By Mats", där temat är farväl. Självklart väljer duon att dra igång "Random Tweets", och det blir en sentimental stund mellan Sarah och Dawwa då han fixat en överraskning i radion för henne. Med det sagt, detta avsnitt dedikeras till Sarah Mansouri. Tack för den underbara tiden tillsammans!

Comment

v21: Vi Vill Yoga!

Comment

v21: Vi Vill Yoga!

Vilken dundervecka! Hugo drar igång med en lek med Zazou och Dawwa under namnet "Ost, bilmodell eller ortsnamn" - varpå duon ska lista ut vad det kan vara. I "Djungelvrålet" ringer Sarah, Thobbe och Dawwa upp Alexander som är en doftexpert som ger lite tips på presenter. I "Would You Rather" spårar det ur fullständigt när Sarah ställer Hugo och Dawwa mot väggen. Det blir även "Zazous Bikt & Bekännelser" med sociala medier-tema. Självklart blir det "Skrattaru Krattaru", och en episk "Superfredag" då det är Sarahs sista hon medverkar på, där hon även får ta emot en fin hyllning av redaktionen! Detta vill du inte missa!

Comment

v20: Inner Sweat

Comment

v20: Inner Sweat

Vecka 20 är veckan som sammanfattas, och oj, vilken varm och solig vecka vi har haft! Hela kontoret har haft solsting - och vi får ta del av när Sarah och Dawwa pratar om björnar och livslängder i Sunrise. I "Djungelvrålet" ringer Dawwa, Thobias och Zazou upp Elaine och pratar om flörtande på jobbet. I "Attituesday" bjuds det på mysiga låtar with a touch of GEMS! Avsnittet får en läskig turn när Dawwa berättar om en skräcknatt han hade i veckan då han drabbades av en så kallad "sömnparalys/sömnförlamning" vilket gör Sarah livrädd. Vi lättar senare upp stämningen med "Skrattaru Krattaru" och ett "Fill in the blanks"-quiz i "Superfredag". LET'S GO!

Comment

v19: Örnjävel

Comment

v19: Örnjävel

En kortvecka har rappats av, men ack så kul vi hann ha ändå! I detta avsnitt får vi ta del av årets kanske mest flamsiga Skrattaru Krattaru, skämtbatteln mellan Hugo och Dawwa. Sarah tar oss till ett spännande land i "Jorden Runt". Det blir "a touch of foreign shit" i Attituesday med Dawwa som spelar upp relativt okänd musik från Polen, Nederländerna och Spanien. Det blir även ett hysteriskt Superfredag med hela gänget, då Elli har fixat ihop ett barnvisequiz!

Comment

v18: Sudden Death Star

Comment

v18: Sudden Death Star

Må Kraften vara med Er och oss här på East FM. Vecka 18 är avsnittet som sammanfattas, och vi får ta del av en fnissig "Skrattaru Krattaru". Dawwa går återigen in i sitt alter-ego och läser upp 3 nyheter, varav 1 är fejkad. Sarah spanar efter en svensk kändis i just, "Sarah Spanar" som Hugo och Zazou ska försöka lista ut. Elli tar oss till spännande länder i "Virala Låtar". I Sunrise pratas det om militär tjänstgöring, och "Skrattaru Krattaru"-finalen får en Star Wars-twist då "May The Fourth" inföll på fredagen. På tal om fredag, så ställer Elli hela gänget mot väggen i ett klädquiz i "Superfredag"! VI KÖR!

Comment

v17: Okonomiyaki

Comment

v17: Okonomiyaki

I avsnittet river Dawwa av en så kallad "majbrasevarning". Vi får även höra en del av Movits-intervjun när Johan och Jocke får quizza i maträtter. Svenska hjältar koras i "Djungelvrålet" med Thobias Thorwid. Praktikanten Zazou ger tips på vad man ska akta sig för när man bor på hotell, t.ex. Bajsmannen, och någon som har belägg för detta är den gamle hotellräven Dawwa. Elli tar oss till spännande länder i "Virala Låtar", som senare avrundas med "Skrattaru Krattaru" och "Superfredag". HÄNG PÅ!

Comment

v16: Anti-Christer

Comment

v16: Anti-Christer

ÄNTLIGEN! I "Stories By Mats" snackar vi om den påkomna fuskligan, och minns tillbaka på när vi själva fuskade i skolåren. Praktikanten Zazou har dragit igång ny programpunkt i sann "Jag har aldrig"-anda och ställer oss mot väggen i olika påståenden. Sarah tar oss till ett minst sagt, spännande land i "Jorden Runt". Vi fortsätter att resa till spännande länder i "Virala Låtar" med Elli, som avrundas med "Craparoni News", "Skrattaru Krattaru" och "Superfredag" med hela gänget här på East FM.

Comment

v15: Kent, Feel My Face!

Comment

v15: Kent, Feel My Face!

Vecka 15 är veckan! Det blir en hel del flams och trams i den kära programpunkten "Skrattaru Krattaru". Sarah berättar varför hon är så down - och kan det ha något att göra med att hennes kreditkort blivit kapat? I "Craparoni News" drar Dawwa återigen upp tre nyheter för Hugo som ska försöka lista ut vilken som är fejk. I Sunrise fick Sarah och Dawwa även till ett snack med Johan från Movits! där det snackas om den nya låten "Gumbo". Det hela avrundas med Superfredag - med ett hästquiz! MISSA INTE DETTA!

Comment

v14: Dabba

Comment

v14: Dabba

Oj oj, vilken vecka hörrni! Artisten Parham gästade Sarah och Dawwa i Sunrise där han berättade vad som får han att bli fullkomligt galen. Hugo och Sarah pratar om det nya, moderna och smarta hemmet. I "Stories By Mats" vill Dawwa lära sig mer om aktier och börsnotering - men det går sisådär. Vi får även ta del av programpunkter som "Rash, No Cash eller Moppemustasch", "Craparoni News", skämtbatteln "Skrattaru Krattaru" och "Superfredags-quiz" med ett Så Mycket Bättre-tema.

Comment

v13: Petronella

Comment

v13: Petronella

GLAD PÅSK! Trots att vi har haft en kortvecka här på stationen så har det hänt en hel jäkla del! I programpunkten "Veckans Flashback" får vi lyssna på en busringning som Sarah och Dawwa gjorde för exakt 1 år sedan. Hugo gästar  även duon i Sunrise och sprider glädjande nyheter om en viss återförening. Thobias Thorwid dyker upp i "Djungelvrålet" där det pratas första april och om dom tillhörande, haglande skämten. Elli tar oss till spännande länder i "Virala Låtar", som senare hänger kvar med Dawwa och går igenom dom minst populära namnen. Hela avsnittet med avrundas med en episk "Skrattaru Krattaru" som har bland annat påsk som tema. Dä ä ba å lyssna, hörrni! 

Comment

v12: Oansvarslös

Comment

v12: Oansvarslös

Ännu ett nytt oansvarlöst avsnitt av East Recast! Här sammanfattar vi vecka 12 där vi får ta del av när Hugo ställer Sarah och Dawwa återigen mot väggen i "Rash, No Cash eller Moppemustasch" med en touch av död och misär. Elli tar oss till två spännande länder i "Virala Låtar". I "Stories By Mats" berättar Mats Willner om hur Påven påverkade Mats prime-time i Nyhetsmorgon. Självklart får vi även ta del av "Attituesday", "Craparoni News", "Skrattaru Krattaru" som avrundas med "Superfredag" där Earth Hour är temat på quizzet! KANONKUL...T!

Comment

v11: Joe Motherf*cking Labero

Comment

v11: Joe Motherf*cking Labero

I detta avsnitt får vi ta del av den andra upplagan av "Craparoni News" där Dawwa läser upp tre nyheter för Hugo som i sin tur ska gissa vilken som är fejkad. Vi får även höra när reseexperten Miguel berättar om när hans vän blir gripen i Mexico för att ha urinerat offentligt - och hamnar i trubbel med ett mexikanskt gäng. Sarah tar oss och Hugo till ett spännande land i "Jorden Runt". Vår alldeles egna "Sportmacka" känd från "Sportbonanza med Marcus" besökte oss i studion, i Sunrise, där det snackas gamla 90-talsprogram som gick varma på dumburken.
I "Rash, No Cash eller Moppemustasch", East FM's version av Pest eller Kolera, ställer Hugo återigen två jobbiga val att tvingas välja mellan. Vi får också ett kärt återseende av Mats i "Stories By Mats" - där vi berättar om våra största idolmöten. Elli tar oss till Finland och Schweiz i "Virala Låtar". Självklart blir det skämtbattle i "Skrattaru Krattaru" som avrundas med "Superfredag" med hela gänget.

Comment

v10: Marshmellodifestivalen

Comment

v10: Marshmellodifestivalen

OH YES! Vecka 10 är veckan vi sammanfattar i detta avsnitt. Här får vi höra när Thobias Thorwid rasar över nya trender i Djungelvrålet. Sarah och Hugo beställer en sista minuten-resa och tar oss till Ghana i programpunkten Jorden Runt. Vi hade även artisten Ängie på besök i Sunrise - där vi pratade om konserter, hårfärg och bekännelser i "Erkänn, du är fan tokig". Elli spelar som vanligt upp låtar som toppar dom virala listorna i både väst och öst. En ny programpunkt får liv - "Craparoni News", där Dawwa fixar frillan med allt för mycket gelé och läser upp tre nyheter för Hugo som ska försöka lista ut vilken som är fejk. Vi hade även "Sportmackan" på besök i studion, känd från "Sportbonanza med Marcus" - där han bekänner sig i Full eller Barn . Det hela avrundas med den episka skämt-batteln Skrattaru Krattaru och ett spännande quiz i Superfredag. LET'S GO! 

Comment

v09: Stutabåset

Comment

v09: Stutabåset

Nämen hallå där! Vecka 9 är veckan som sammanfattas i detta roliga avsnitt av East Recast. I Sunrise snackar Sarah och Dawwa om ett nytt sätt att gifta sig på - och efter det dyker stationschefen Hugo in i studion och ställer radarparet i "Rash, No Cash eller Moppemustasch" som är East FM's variant av Pest eller Kolera. Hugo var sjuk tidigare i veckan, men Attituesday uteblir inte för det! Istället spelar Dawwa upp sköna okända låtar för Sarah och Stella i just denna programpunkt.  Sarah quizzar även Dawwa i småländska ord då "fössta tosdan i mass" även ägde rum i veckan. Elli spelar upp Virala Låtar från Spanien och Litauen. Avsnittet avrundas med Skrattaru Krattaru och Superfredag där vi har YouTube-paret Christian och Doris från Let's Feast som gästar oss. Let's roll! 

Comment

v08: Fröken Ur

Comment

v08: Fröken Ur

Vad har egentligen hänt under sportlovsveckan på East FM? Nämen då är ju detta avsnitt för dig! Här sammanfattar vi vecka 8 här på radiostationen East FM. Vi har artisten Lionman på besök som pinpointar vad Dawwa hade haft för roll i en sångkör. Den relativt nya programpunkten "Jorden Runt" med Hugo och Sarah tar oss till landet Saint Lucia. På tal om länder, så tar Elli oss till Belgien och Brasilien i "Virala Låtar" och vilken låt är störst just nu i Sverige? Det spårar även ur fullständigt i Sunrise när Sarah och Dawwa tjafsar om allt mellan hostningar och yoga. Attituesday blir istället Attithursday där Dawwa spelar upp lite halvt okända låtar för Hugo. Det hela avrundas som vanligt i ett episkt Skrattaru Krattaru. Let's go! 

Comment

v07: Expresskidnappning

Comment

v07: Expresskidnappning

Oj, vilken vecka vi har haft hörrni! Hugo och Sarah pratar om landet Gambia i den nya programpunkten "Jorden Runt". I "Reseexperten" pratar Sarah och Dawwa med Miguel som berättar om när hans kollega blev utsatt för en expresskidnapnning i Nicaragua. Ingen har väl missat att det var fettisdag denna vecka - och Thobias Thorwid kommer och överraskar oss med veganska (!) semlor. I Virala Låtar tar Elli oss till länder som Island och England. Och vilken kändis är det som Sarah spanar efter i detta avsnitt? Självklart blir skämtbattle i Skrattaru Krattaru där det blir en rafflande final!

Comment

v06: Get to the chapel!

Comment

v06: Get to the chapel!

Vecka 6 blir äntligen sammanfattad i detta avsnitt av East Recast. I Attituesday spelar Dawwa upp någonting för Hugo som får honom att fullkomligt storkna. Det blir även spöklikt och läskigt snack i Sunrise - som skapar genuina, kalla kårar för Sarah. Virala låtar från alla världens hörn och kanter har musikchefen Elli alltid koll på. Självklart blir det Skrattaru Krattaru och ett riktigt sjukt quiz i Superfredag! GET TO THE CHAPEL!

Comment

v05: Östgöta Wätta

Comment

v05: Östgöta Wätta

Vilken fullmatad vecka vi har haft! I vecka 5 får vi ta del av när vår praktikant Stella erkänner att hon enkelt ger ut sina kortuppgifter på mystiska sajter. Albin Pettersson, projektledare för ett filmbolag här i Norrköping berättar om deras kommande film "Den blomstertid nu kommer". Elli spelar upp Virala Låtar från både Estland och Honduras. Dawwa får i uppgift att ringa Stellas morfar, Giuseppe - och det blir heltokigt. Artisten Oscar Zia var även på besök i Sunrise där han även avslöjar sin paradrätt. Självklart blir det skämt-battle i Skrattaru, Krattaru som avrundas med Superfredag (utan Dawwa, för han var sur.) VI KÖR!

Comment